menu
Volter Kilpi KustavissaVolter Kilpi KustavissaVolter Kilpi KustavissaVolter Kilpi Kustavissa

20-vuotisjuhlavuoden teemana Rajaton meri

 

Kustavin Volter Kilpi -kirjallisuusfestivaalin 20-vuotisjuhlavuoden teemana Rajaton meri

 

Taiteellinen johtaja Anni Mikkelsson ja toiminnanjohtaja Anni Honkalampi Turun KirjamessuillaVuoden 2019 Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikon teemana on Rajaton meri - Itämeri ja muut muistavat vedet. Teema julkistettiin Turun Kirjamessujen Kuisti-lavalla tänään klo 14.00. 

 

Meri-teema avautuu käsittelemään Kustavin ja muun saariston kotirantojen monikulttuurisuutta ja liikettä taiteen ja tieteen keinoin. Meri on Kustavin olosuhde, leimallinen osa Volter Kilven talonpoikaispurjehtijoiden elämää ja alueen paikalliskulttuuria sekä väylä, jonka avulla Kustavi on ollut ikiaikaisesti yhteydessä muuhun maailmaan. Kirjallisuusviikon aikana tutkitaan meren ja veden tematiikkaa kirjallisuudessa, Itämeren alueen kirjallisuutta ja vesireittejä lähivesillämme sekä tuodaan esiin saariston naisten roolia merenkulussa.

 

Kirjailija Volter Kilvelle omistettua kirjallisuusfestivaalia on järjestetty vuodesta 1999 lähtien Kustavissa. Viisipäiväinen tapahtuma tuo esiin Volter Kilven elämäntyötä sekä suomalaisen kirjallisuuden historiaa nykyaikaisin teatterisovituksin, konsertein ja luennoin. Vuonna 2019 luvassa on Volter Kilven teosten lisäksi sovituksia muun muassa Eeva-Liisa Mannerin teksteihin.

 

Tapahtumasta on kahdenkymmenen toimintavuotensa aikana muodostunut eri taiteen aloja sekä tiedettä ja taidetta rohkeasti yhdistävä festivaali, jonka keskiössä on kotimainen kirjallisuus. Juhlavuoden ohjelmistossa on luvassa luentojen ja näytelmien lisäksi mm. äänitaidetta sekä kilvoittelu, joka kutsuu dramaturgit, teatteriohjaajat ja näyttelijät valmistamaan päivässä esityksen Kilven tekstien pohjalta.

 

Vuonna 2019 iloinen ja viisas festivaali juhlii 20-vuotista taivaltaan 10.-14.7.2019. Tapahtuman taiteellinen johtaja on käsikirjoittaja-ohjaaja Anni Mikkelsson.