menu
Volter Kilpi KustavissaVolter Kilpi KustavissaVolter Kilpi KustavissaVolter Kilpi Kustavissa

KE 13.7.2016

Klo 1213.30

Kirjallisuusviikon avajaiset

Avajaisesitelmä:

Kirjailija Satu Taskinen: Taiteen itseisarvo. Ja: mikä taiteilijaa liikuttaa

Avajaiskakkukahvit 5€

Tuulentupa

 

 

Klo 13.30−14

Performanssi: Virpi Kanto ja Tapani Kokko

Taidevankkuri, Tuulentuvan piha

 

 

Klo 1415.30

Paneelikeskustelu

Turhuuden markkinoilla − taidetta taiteen vuoksi

 

Panelisteina toimittaja Saska Saarikoski, FK Maria Merikanto, prof. Helena Ranta ja kansanedustaja Kike Elomaa. Paneelin puheenjohtajana toimii Juha Hurme

Tuulentupa

 

 

Klo 16−17 

Lukudraama

Jonna Järnefelt ja Mika Piispa: Filadelfian prinsessa ja Vierniemen Jooseppi

 

Vierniemen Jooseppi ja Filadelfian prinsessa ovat Kirkolle-eepoksen sisäkertomuksia, itsessään mestarillisia, traagisia novelleja. Kirkkosoutuun saumattomasti upotetut tarinat sisältävät molemmat epätoivoisen tilanteen tuottaman lapsenmurhan ja rinnastuvat eepoksen keskeisen hahmon, Siljan, kohtaloon. Vierniemen Jooseppi on kuin Kilven Pentti Haanpäältä tilaama sivallus. Filadelfian prinsessasta taas Teuvo Tulio olisi voinut parhaina päivinään ohjata Regina Linnanheimolle huippuroolin. Kesto 1h.

 

Lukijat: Jonna Järnefelt ja Mika Piispa

20€/18€

Tuulentupa

 

 

Klo 17.30−18.30 Koko perheelle!

Konsertti

Pienet otukset

 

Petri Kumela, yksi maamme tunnetuimmista ja kansainvälisesti menestyneimmistä kitaristeista tuo pienet otuksensa Kustaviin! Klassisia perusarvoja unohtamatta konsertti valloittaa mielikuvituksellaan, kun otukset päästetään irti. Lukuisat, eri puolilta maailmaa tulevat pieniä eläimiä tai hyönteisiä esittävät miniatyyrikappaleet luovat rikkaan ja värikkään mosaiikin, jossa aikakaudet, tyylit ja soittotavat menevät iloisesti sekaisin. Konsertti sopii koko perheelle.

20€/18€

Tuulentupa

 

 

Klo 19−20.45

Teatteri

Otava Ensamble: Kun lesket lempivät

 

Volter Kilven aikalainen ja kirjailijan ihailema monitaituri Maiju Lassila (Algot Untola) on kaiken muun lisäksi kotimaisen dramatiikan uranuurtaja. Lassilan 1910-luvulla kirjoittamat näytelmät venyttävät näennäisen realistisen jaarittelun absurdeihin mittoihin. Kun lesket lempivät on pettävän letkeä hupailu, jonka humoristisen pintarakenteen alla jylläävät elämän väkevät voimat: toimeentulon ongelma ja lähimmäisenkaipuu. Kesto väliaikoineen 1h 45min.

 


Dramatisointi ja ohjaus: Juha Hurme
Rooleissa: Kaisa Sarkkinen, Heikki Herva, Tomi Sirén, Mari Naumala, Taru Huokkola, Joni Seppälä, Jarno Malinen, Vesa Kivinen ja Ida Sofia Fleming.
Sävellykset: Petra Poutanen
Puvustus: Heini Maaranen

20€/18€

Katriina Karikosken taidegalleria