menu
Volter Kilpi KustavissaVolter Kilpi KustavissaVolter Kilpi KustavissaVolter Kilpi Kustavissa

LA 16.7.2016

Klo 9−15.30

Kustavin kierros

Bussiretkellä tutustutaan retkiopas Marja Santalahden johdolla Volter Kilven henkilöhistoriasta ja teoksista tuttuihin maisemiin sekä mielenkiintoisiin kohteisiin Kustavin Isoluodossa ja Vartsalassa. Ohjelmaan kuuluu käynti Kustavin Savipajalla, Kustavin kirkossa ja Saaristolaismuseossa. Lähtö OP:n pihalta. Kesto 6,5 h. Hinta 42€ (sis. lounas ja kahvi)

 

 

Klo 1112

Kesäkustavilaisen kirjahylly

Oikeushammaslääläri, prof. Helena Ranta ja apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen (Helsingin kaupunki)

Tuulentupa

 

 

Klo 12−12.30

Performanssi: Virpi Kanto ja Tapani Kokko

Taidevankkuri, Tuulentuvan piha

 

 

 

Klo 12.30−13.45

Teatteri

Siemenpuu-säätiö: Särjetty maa

 

''Ihmisille on tullut tarpeita. Tai ei niitä noin vain ole tullut. Niitä on syötetty ihmisille. Pitää olla monta autoa pihalla ja isot talot. Pakkohan siinä on haalia ja hyväksikäyttää, että sellainen onnistuu.''


Särjetty maa -näytelmässä kuullaan tarinoita Brasiliasta, Chilestä, Malista, Intiasta, Burmasta, Suomesta ja Saamenmaasta. Tarinat kertovat kansojen törmäyksistä, ihmisten kohtaamisista ja maaoikeuskysymyksiin liittyvistä kohtaloista, yhtäältä kaipuusta parempaan elämään ja kylläisyyteen, toisaalta tyytymisestä ja oman onnen allekirjoittamisesta. Niin katsojat kuin esiintyjätkin seuraavat maailmaa sivusta, turistin asemasta. Särjetyssä maassa kaikki kysyvät: kuinka hidastaa, ylläpitää ja säilyttää, ja kuinka olla kiihdyttämättä, tuhoamatta, kuluttamatta.
Näytelmä pohjautuu Siemenpuun julkaisemaan, J.K. Ihalaisen toimittamaan Särjetty maa -kirjaan.

 

Käsikirjoitus: Juha Hurme
Ohjaus: Ilmari Pursiainen
Apulaisohjaus: Minne Mäki
Rooleissa: Tatu Järvinen, Antti Laukkarinen, Kaisa Leppänen, Sara Paasikoski ja Juho Uusitalo

Äänisuunnittelu ja musiikki: Mikko Puhakka

Pukusuunnittelu: Heta Yli-Tepsa
Tuottaja: Pia Korhonen, Siemenpuu-säätiö

 

20€/18€

Tuulentupa

 

 

 

Klo 1414.45

Teatteri

Yövieraat-teatteri: Albatrossin tarina

 

Kilven kuuluisin kertomus jatkaa Yövieraat-teatterin tulkintana jo 22. näytäntökaudella, mikä lienee Suomen ennätys lajissaan. Alastalon salin sisäkertomus fregatti Albatrossin surkuhupaisasta, venyneestä ja järjenvastaisen menestyksekkäästä kauppamatkasta maailman merillä on hieno esimerkki taiteellisesta liioittelusta ja paisuttelusta. Suurimmat saiturit saavat aikaan pisimmän bisnesreissun, rähjäisimmän aluksen ja mielikuvituksellisimmat liikevoitot. Kesto 45 min.

 

Ohjaus ja dramatisointi: Juha Hurme
Musiikki: Perttu Suominen
Rooleissa:
Vaasan Ville - Matti Hakulinen
Närpiön Kalle - Mika Piispa
Kleofas - Heikki Herva
Muusikot:
Harri Frondén
Perttu Suominen

20€/18€

Peterzéns

 

 

 

Klo 15.3016.30 

Konsertti

Duo Hurme: Kuteina elämän salaisen kankaan

 

Petra Poutanen-Hurmeen ja Hanna Rajakankaan muodostaman a capella -duon konsertissa herkkä tunnelma ja jäljittelemätön sointi syntyvät hiljaisuuden ja monipuolisten äänenkäytöllisten tyylien vuorovaikutuksesta. Tarinat kietoutuvat sävelmiin kutoen uudeksi kuvaksi elämän suuria aiheita. Kesto 45 min.

20€/18€

Parattulan lava

 

 

 

Klo 17−18 

Teatteri

Yövieraat-teatteri: Lea

 

Aleksis Kivi sinnitteli vastoinkäymisiensä keskellä viimeisillä voimillaan, sensuuria kiertääkseen, yksinäytöksisen, raamattuaiheisen Lea-näytelmän. Tulos on valloittava kertomus muutoksen ja kehityksen välttämättömyydestä ja mahdollisuudesta. Juutalaisteini Lea panee tuulemaan maahanmuuttajapoikaystävänsä Aramin kanssa ja murskaa isien tylsät perinnäistavat ja ennakkoluulot. Näytelmä esitetään täysin alkuperäisessä muodossa. Kesto 1h.

 

Ohjaus: Kaarlo Bergbom
Rooleissa: Onerva Kärkkäinen, Tomi Alatalo, Eetu Känkänen, Anna Kuusamo, Antti Laukkarinen ja Juha Hurme
Puvustus: Anne Kotola

20€/18€

Rentolan kesäteatteri

 

 

 

Klo 19-

Konsertti

Ikuisuuden tuntu

 

Klassisen kitaran taiturin Petri Kumelan konsertissa kuullaan teoksia, jotka eivät selityksiä kaipaa. Kirkon täyttävät ajattomat ja syvälle menevät sävelet. Johann Sebastian Bachin ja Federico García-Lorcan ympärille kietoutuva ohjelma sisältää menetystä ja toivoa, kaukaisia sointeja ja kotiinpaluuta. Teemoja ja punaisia lankoja on useita, mutta niistä ei tarvitse välittää - musiikki riittää.
 

20€/18€

Kustavin kirkko