menu
Volter Kilpi KustavissaVolter Kilpi KustavissaVolter Kilpi KustavissaVolter Kilpi KustavissaVolter Kilpi Kustavissa

Hyvä kirjallisuuden ystävä

Tervetuloa Kustavin kirjallisuusyhdistyksen verkkosivuille. Vuoden 2016 Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikko järjestetään 13.–17.7.2016. Vuoden teemana on Taistella turhan tähden - taide ei vaadi selityksiä. Taidetta taiteen vuoksi. Tapahtuman taiteellisena johtajana toimii kirjailija-teatteriohjaaja Juha Hurme.

 

 

Kuva: Juha Karikoski

 

 

Mörk ö -viikko 21. -27.11.2016

Uusi kulttuuritapahtuma tuo valoa Kustavin pimeimpään syyskauteen!

 

 

         

 

 

Yhteystiedot:    Jarmo Mäntynen, puheenjohtaja
                                Kustavin kirjallisuusyhdistys ry.
                                040 734 6464
                                jarmo.mantynen@kustavi.fi

  

 

 

AJANKOHTAISTA

 

24.8.2016

 

KUMMITUSTARINOITA JA KUMMAJAISIA -KIRJOITTAMISKURSSI 15.-16.10.2016

 

Koko Kustavin Kirjallisuusyhdistys -hanke järjestää maksuttoman ala- ja yläkoululaisille suunnatun kirjoituskurssin Kustavissa 15.-16.10.2016. Kurssi järjestetään yhteistyössä Kirjan Talo ry:n ja Haamu Kustannuksen kanssa. 

 

Kurssille mahtuu 12 osallistujaa, paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Lisätietoja täältä.

 

   

 

 

10.8.2016

 

MUKAAN KUSTAVIN KIRJALLISUUSYHDISTYKSEN TOIMINTAAN?

 

Yhdistyksen tavoitteena on tehdä Kustavista koko maassa tunnettu kirjallisuuskunta. Kirjallisuus, erityisesti Volter Kilpi tuotantoineen, on olennainen osa kustavilaisuutta. Yhdistyksen vuosittain järjestämä Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuustapahtuma kokoaa kirjallisuuden ystäviä kesäiseen Kustaviin. Tapahtuma on tunnettu korkeatasoisesta ohjelmasta ja ainutlaatuisesta tunnelmasta. Yhdistyksen jäsenenä Sinulla on mahdollisuus vaihtaa ajatuksia muiden kirjallisuudesta kiinnostuneiden ihmisten kanssa, sekä päästä mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan Volter Kilpi Kustavissa -tapahtumaa.

 

Jäsenyys maksaa 20 euroa, kannattajajäsenyys 70 euroa ja ainaisjäsenyys 200 euroa. Jäsenmaksun voi maksaa yhdistyksen tilille: (Lounaisrannikon Op) FI73 5191 0020 0013 33. Muista kirjoittaa maksun viestikenttään nimesi ja yhteystietosi!

 

Tervetuloa mukaan toimintaan!

 

Lisätietoja:
Jarmo Mäntynen, puheenjohtaja
Kustavin kirjallisuusyhdistys ry.
p. 040 734 6464

 

 

 

8.8.2016

 

KOKO KUSTAVIN KIRJALLISUUSYHDISTYS -HANKKEEN MÖRK Ö -VIIKON INFOTILAISUUS TI 9.8. KLO 18

 

Huomenna tiistaina 9.8. klo 18.00 Kustavin kunnantalolla on Koko Kustavin Kirjallisuusyhdistys -hankkeen järjestämän Mörk Ö -viikon infotilaisuus.

 

Mörkö Ö -viikko järjestetään 21.-27.11.2016. Viikon tarkoituksena on että kustavilaiset, kesäasukkaat ja yrittäjät järjestävät erilaisia kulttuuritapahtumia tuolle marraskuun pimeälle viikolle hankerahoituksen turvin.

 

Lämpimästi tervetuloa kuulemaan lisää!

Lisätietoja myös: kokukihanke@gmail.com tai 040 549 49 52

 

  

 

 

 

5.8.2016

 

KIRJAILIJA SATU TASKISEN AVAJAISESITELMÄ LUETTAVAKSI

 

Kirjailija Satu Taskinen on ystävällisesti antanut luvan julkaista hänen kirjallisuusviikon avajaisissa 13.7. pitäneen avajaisesitelmänsä "Taiteen itseisarvo. Ja: Mikä taiteilijaa liikuttaa". Keskustelua herättänyt ja kehuja niittänyt esitelmä on luettavissa täällä.

 

 

18.7.2016

 

VOLTER KILPI KUSTAVISSA -KIRJALLISUUSVIIKKO 2016 KIITTÄÄ JA KUMARTAA!

 

Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikko 2016 on päättynyt. Katsojia saapui runsain määrin paikalle vaihtelevista sääoloista huolimatta.

Suuri kiitos kaikille vierailijoille, esiintyjille, yleisölle, lipunmyyjille, talkoolaisille sekä tukijoille ja sponsoireille! Te teette ja teitte tästä tapahtumasta sen mitä se on, eikä tämä olisi mahdollista ilman teitä!

Ensi vuoden ohjelma julkaistaan Turun Kansainvälisillä Kirjamessuilla syksyllä. Lipunmyynti aukeaa alkuvuodesta 2017. Näkemisiin siis ensi kesänä kirjallisuusviikon tiimoilta!

 

 

13.7.2016

 

KIRJAKAHVILA KILPI-VIIKOLLA

 

Tuulentuvan kirjakahvilan kirjamyynnistä vastaa Antikvariaatti Sofia. Kahvilassa suolaista ja makeaa ovat taikoneet Kustavin Martat ja Eläkeliitto!  Kirjakahvilasta saa myös Alastalon salissa -lautapelejä, Volter Kilpi -paitoja, kangaskasseja sekä paitoja "Olen lukenut Alastalon salissa" -tekstillä!

Aukioloajat:
Ke 13.7. Klo 11.30-13.30
To 14.7. Klo 10.30-18
Pe 15.7. Klo 10.30-15.30
La 16.7. Klo 10.30-12.30
Su 17.7. Klo 11-11.30

         

 

13.7.2016

 

KIRJALLISUUSVIIKON AVAJAISET KLO 12

 

OHJELMA

Tervetuliaissanat kirjallisuusviikon taiteellinen johtaja Juha Hurme

Avajaispuhe Salla Laiho

Avausesitelmä
Satu Taskinen: Taiteen itseisarvo. Ja: mikä taiteilijaa liikuttaa

Musiikkiesitys: Perttu Suominen

Avajaiskakkukahvit (5€)


Tervetuloa nauttimaan huikean kirjallisuusviikon avajaisista!

 

 

11.7.2016

 

LIPPUJEN VERKKOKAUPPA ON SULJETTU

 

Ylihuomenna starttaavan Kilpi-viikon lippujen verkkokauppa on nyt tältä erää suljettu. Lippuja saa ostaa Tuulentuvan lipunmyyntipisteestä (Tuulentuvantie 3)  huomisesta tiistaista sunnuntaihin klo 9-16. Samasta paikasta onnistuu myös ennakkoon ostettujen lippujen noutaminen.

 

 

30.6.2016

 

 

APURAHA KESKITIEN TUKISÄÄTIÖLTÄ

 

 

Suuri kiitos Keskitien Tukisäätiölle Kustavin kirjallisuusyhdistykselle myöntämästä apurahasta! 

 

 

28.6.2016

 

KIRJALLISUUSVIIKON PERINTEISET VARASLÄHTÖ-ILTAMAT TUULENTUVALLA 1.7.2016 KLO 19

 

Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikko ottaa varaslähdön 1.7.2016 klo 19 alkaen Kustavin Tuulentuvalla. Ohjelmasta vastaa Risto Oinaala.

 

OHJELMA:

 

Tervetuliaissanat Kustavin rakennuslautakunnan puheenjohtaja Irja Skytén-Suominen ja Kustavin kirjallisuusyhdistyksen hallituksen jäsen Timo Sarvilinna

 

"Kyl maar ol mukava pääst peril Kustaviin"
Dokumenttivideo saariston kauneudesta sekä karuudesta

 

"Yökuvia: tuvassa surraa kärpänen"

 

Kakkukahvit

 

Albatros tanssittaa 1,5 h

 

 

Vapaa pääsy! Lämpimästi tervetuloa!

 

 

15.6.2016

 

ALASTALON SALIN NURKASSA -ESITYS LOPPUUNMYYTY

 

Keskiluodon saarella järjestettävä Yövieraat-teatterin esitys "Alastalon salin nurkassa" on loppuunmyyty.

 

 

8.6.2016

 

KANTAESITYS SIBELIUS - JUHLAVUODEN JÄLKIMAINIGEISSA -KONSERTISSA

 

Tämän vuoden Kilpi-viikon päättävässä "Sibelius - Juhlavuoden jälkimainingeissa" -kirkkokonsertissa nähdään Kilven "Kirkolle"-teoksen teksteistä syntyneen sävellyksen kantaesitys! Saksalainen säveltäjä Jörg Duda on Kilpi-viikkoa varten säveltänyt teoksen sopraanolle, huilulle ja pianolle. Teos kantaa nimeä "Suhinat suvisen päivän!". Aikaisemmin kukaan säveltäjä ei tietääksemme ole tarttunut Kilven tekstien esittämiseen musiikin kielellä.


Lisäksi konsertissa kuullaan Sibeliuksen teoksia Turun Filharmonisen orkesterin soolohuilisti Ilari Lehtisen johdolla. Dudan lailla myös Sibelius aikanaan sävelsi sanojen innoittamana, ja näistä sävellyksistä Lehtinen on koonnut ohjelman, jossa sanat ja sävelet kietoutuvat yhteen. Konsertin ohjelmistossa tulee esiin myös kustavilaisen pianotaiteilija Kosti Vehasen yhteys Sibeliukseen.

 

 

3.6.2016

 

KUSTAVIN SUVITORIN LIPUNMYYNTIPISTE AUKEAA

 

Kustavin Suvitorin lipunmyynti- ja ennakkolippujen noutopiste aukeaa huomenna lauantaina klo 10. Suvitorin lipunmyyntipiste on kesäkuussa auki lauantaisin klo 10-14, heinäkuussa maanantaisin 10-14 ja lauantaisin 10-14 aina Kilpi-viikkoon asti. Lämpimästi tervetuloa ostoksille!

 

 

31.5.

 

KESKILUODON SAAREN ESITYSTEN LIPUT KÄYVÄT VÄHIIN

 

Lady Macbethiin on enää muutama lippu jäljellä! Alastalon salin nurkassa -esityksen lippuja on jäljellä hieman enemmän.

Toimi siis nopeasti! Nämä myydään selvästi loppuun ennen heinäkuuta! Helpoimmin ja nopeimmiten oman paikaksi varmistat ostamalla liput suoraan verkkokaupastamme.

 

 

 

27.5.2016

 

OLEMME AKTIVOITUNEET TWITTERISSÄ JA INSTAGRAMISSA

 

Seuraa meitä Facebookin lisäksi myös Twitterissä ja Instagramissa! Twitteristä meidät löytää nimellä @VolterK ja Instagramista nimellä @volterkilpikustavissa.

 

 

23.5.2016

 

RETKI HUVILA SARVILINNAAN ON LOPPUUNMYYTY!

 

Sarvilinnan retken liput on nyt loppuunmyyty. Kustavin kierrokselle on vielä lippuja vapaana!

 

 

20.5.2016

 

SARVILINNAN RETKEN LIPPUJA ENÄÄ MUUTAMA JÄLJELLÄ!

 

Sarvilinnan saarelle suuntautuvan retken lippukauppa käy kuumana, joten jos mielit mukaan ostathan lippusi pian! Myös Keskiluodon saarella pidettävien esitysten liput ovat hupenemassa. 

 

 

19.5.2016

 

JUHA HURMEEN MURTOVESITEATTERI WILLENSAUNASSA 19.-21-5-2016

 

Kansallisteatterin Kustavi-festivaali starttaa tänään Willensaunassa! Juha Hurmeen Murtovesiteatteri esittää klo 19 Samuli Parosen esikoisromaanista "Kesä Aataminkylässä" sekä Maiju Lassilan teoksesta "Mestari Nyke" ohjatut näytelmät.

Katso festivaalin ohjelma ja lisätietoja täältä

Kilpi-viikon pop-up -lipunmyyntipiste paikalla VAIN TÄNÄÄN ennen illan esityksen alkua klo 18-19. Tule ostamaan lippusi korkeatasoiseen ja kotoisaan kirjallisuustapahtumaan!

 

10.4.2016

 

KESÄKURSSI HARRASTAJAKIRJOITTAJILLE 5. - 8.7.2016

 

Kustavin kirjallisuusyhdistys ja Kirjan talo ry järjestävät harrastajakirjoittajakurssin Kustavissa 5. - 8.7.2016. Kurssilla voi kirjoittaa amatöörinä tai ammattilaisena, millä kielellä ja mitä tekstilajia tahansa. Kustavi tarjoaa inspiroivan ympäristön luovalle tapaamiselle: saaristo, meri ja luonto ovat upea ympäristö kirjoittamiselle. Jokainen kurssipäivä täyttyy kirjoittamisesta, yhteisistä ohjatuista sanataideharjoituksista ja retkistä Kustavin upeaan luontoon. Kurssin aikana on mahdollista majoittua omakustanteisesti kurssipaikkana toimivassa Itätalon talonpoikaiskartanossa. Katso lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet täältä.

 

29.1.2016

 

HALUATKO OLLA MUKANA IDEOIMASSA JA KEHITTÄMÄSSÄ KULTTUURITARJONTAA KUSTAVISSA?

 

Kesällä 2015 käynnistynyt Koko Kustavin kirjallisuusyhdistys -hanke tarjoaa loistavan mahdollisuuden toteuttaa uusia ideoita iloisessa seurassa. Kustavin kirjallisuusyhdistyksen luotsaaman Leader-rahoitteisen hankkeen tavoitteena on kehittää Kustavin  kulttuuritarjontaa  yhdessä kustavilaisten ja Kustavin kesäasukkaiden kanssa, lisätä kulttuurin harrastusta ja vahvistaa ympärivuotista matkailua.

 

Syksyllä 2016 hanke tuo Kustavin pimeimpään talviaikaan uuden tapahtuman, Mörk ö -viikon. Mitä viikko pitää sisällään? Onko se himmelinvalmistustyöpaja, lumilyhtykilpailu, konsertti vai kenties retriitti tai lastenteatteriesitys? Siitä päätät sinä! Tervetuloa kuulemaan miten sinä tai yrityksesi voisitte olla mukana tuottamassa ohjelmaa tähän uudenlaiseen tapahtumaviikkoon, joka tuo valoa syksyn pimeyteen.

 

Hankkeen tiedotustilaisuus järjestetään kunnantalolla torstaina 11.2.2016 klo 18 alkaen. Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki asiasta kiinnostuneet vauvasta vaariin. Hankkeesta paikan päällä ovat kertomassa Kustavin kirjallisuusyhdistyksen pj. Jarmo Mäntynen ja toiminnanjohtaja Salla Laiho. Lisätietoja p. 044 591 2396 / Salla Laiho.

 

       

 

12.12.2015

 

ALASTALON SALISSA -POKKAREITA JAOSSA KUSTAVIN KUNNANTALOLLA

 

Kustavin kirjallisuusyhdistys ja Kustavin kunta jakavat kaikille halukkaille Volter Kilven Alastalon salissa -kirjaa perjantaina 18.12.2015 klo 9.00-14.00 Kustavin kunnantalolla. Paikalla kirjoja jakamassa kirjallisuusyhdistyksen puheenjohtaja Jarmo Mäntynen. Kustavin kunta tarjoaa jouluglögiä. Tule hakemaan oma kirjasi itsellesi ja kaverillesi. Kirjoja jaetaan 2 kpl/hlö. Ei puhelinvarauksia. Kirjoja saatavilla myös tiistaina 29.12.2015 klo 9.00-15.00.

 

22.9.2015


TURUN KIRJAMESSUILLA JÄRJESTETÄÄN ALASTALON SALISSA -LUKUMARATON


Kustavin kirjallisuusyhdistys järjestää Alastalon salissa -lukumaratonin Turun Kirjamessuilla 2.-4.10.2015. Tavoitteena on lukea Volter Kilven suurteos ääneen messujen aikana vapaaehtoisvoimin kolmen messupäivän aikana. Lukeminen tapahtuu Turun Messu- ja Kongressikeskuksen B-hallin Bella-kahvilassa. Kaikki messukävijät ovat tervetulleita osallistumaan maratonille. Tule siis ja kutsu ystäväsikin! Lukumaratonilla juhlistetaan samalla Kustannusosakeyhtiö Otavan kultuuritekoa. Otava jakaa 125-vuotisjuhlansa kunniaksi Alastalon salissa -pokkarin kaikille sunnuntain messukävijöille. Luvassa on klassikkokirjallisuuden juhlaa!

 

 

 

1.9.2015

 

TURUN KIRJAMESSUJEN OHJELMA ON JULKAISTU

 

Turun Kirjamessujen ohjelma julkaistiin lehdistötilaisuudessa Turun pääkirjastossa tiistaina 1.9.2015. Kirjamessujen teemakunta Kustavi esittäytyy messuilla näyttävällä ohjelmalla. Esillä on koko paikallisen kulttuurin kirjo. Kustavi-teema käynnistyy messujen avajaisissa näyttävästi cirque du soleil´stakin tunnetun sirkustaiteilijapariskunnan Pauliina Räsäsen ja Slava Volkovin akrobatiaesityksellä. Lisäksi viikonlopun ohjelmassa on mm. merikirjallisuusseminaari, tunnettujen kesäasukkaiden puheenvuoroja, teatteria, upeaa klassista musiikkia Suomen huippumuusikoiden voimin ja paljon muuta odottamatonta ja mielenkiintoista. Kirjailija Volter Kilpi on tietysti messuilla vahvasti läsnä. Katso Kustavin koko messuohjelma täältä.

 

 

Kuva: Juha Länsman

 

 

20.7.2015

 

KILPI-VIIKKO SAATETTIIN PÄÄTÖKSEEN - KÄVIJÄENNÄTYKSIÄ RIKOTTIIN JÄLLEEN

 

Kesän 2015 Volter Kilpi -kirjallisuusviikko saatettiin päätökseen Kustavissa eilen sunnuntaina. Vaikka vaihteleva sää häiritsikin ajoittain esityksiä, vieraili tapahtumassa jälleen runsaslukuinen joukko kirjallisuuden ystäviä. Avajaisjuhlassa nähtiin kaikkien aikojen yleisöryntäys, kun Tuulentuvalla ja sen pihapiiriin pystytetyssä teltassa avajaisohjelmaa seurasi lähes 400 avajaisvierasta. Suosituimpia ohjelmanumeroita olivat avajaisten ohella jälleen kerran Yövieraat-teatterin klassikkoesitykset Albatrossin tarina, sekä Vissi humaus ja hengen ylennys. Runsaasti katsojia keräsivät myös Hannu-Pekka Björkmanin lukuesitys "Ja sitten äitini antoi minulle tukkapöllyä" sekä Juha Hurmeen ohjausten ensi-illat.

   

15.7.2015

 

OTAVA LAHJOITTAA ALASTALON SALISSA -POKKARIN KIRJAMESSUKÄVIJÖILLE

 

Turun Kirjamessujen ohjelmapäällikkö Jenni Haukio julkaisi Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikon avajaispuheenvuorossaan todellisen jymyuutisen. Kustannusosakeyhtiö Otava jakaa 125-vuotisjuhlavuotensa, sekä meneillään olevan Kirjan vuoden kunniaksi Turun Kirjamessujen sunnuntaipäinä kaikille messukävijöille Volter Kilven Alastalon salissa -pokkarin. Otava ottaa teoksesta erikoispainoksen vain tätä jakelua varten, sekä lahjoittaa samaa teosta myös lukukappaleina Varsinais-Suomen yläkoulujen kirjastoihin. Panostus on Volter Kilven tunnettuuden lisääntymisen kannalta hyvin merkittävä ja kruunaa upeasti Kustavin juhlan messujen kotimaan teemana. Turun kansainväliset Kirjamessut järjestetään Turun Messu- ja Kongressikeskuksessa 2. - 4.10.2015.

 

6.7.2015

 

TUE KUSTAVIN KIRJALLISUUSYHDISTYKSEN TOIMINTAA OSTAMALLA UNIIKKIA TAIDETTA

 

Kustavin kirjallisuusyhdistys on tilannut taiteilija Inari Krohnilta 40 vedoksen laajuisen grafiikantyösarjan aiheesta Saaristomänty. Vedoksen myydään kehystettyinä 350€:n hintaan. Työn koko on 25cm x 30cm. Taidemyynnistä saatava tuotto käytetään yhdistyksen toiminnan rahoittamiseen. Mallikappale työstä on nähtävillä Kustavin Tuulentuvalla Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikolla 15.-19.7.2015.

 

Tilaukset puhelimitse 044 591 2396 tai sähköpostitse salla.laiho@vkkustavissa.fi.

 

 

Inari Krohn: Saaristomänty

 

30.6.2015

 

KASTANJA-KOIRA ESITYKSEEN MYYNNISSÄ EDULLISIA PERHE- JA AIKUINEN-LAPSI-LIPPUJA

 

Perjantaina 17.7.2015 klo 15 Kustavin Urheilutalolla järjestettävään TOTEM-teatterin KASTANJA-KOIRA -esitykseen on tullut myyntiin edullisia perhelippuja, joiden hinta on 30€. Perhelipulla esitykseen pääsee neljä henkilöä. Toinen uusi lipputyyppi on aikuinen ja lapsi -lippu, jolla aikuinen ja alle 12-vuotias lapsi pääsevät KASTANJA-KOIRA -esitykseen 20€ hintaan. Perhelippujen ja aikuinen ja lapsi -lippujen myynti vain puhelimitse p. 044 952 1388 tai torin lipunmyyntipisteestä (avoinna la ja ma klo 10-14). Lippuja myynnissä myös Tuulentuvan teatteri- ja musiikki-iltamissa 3.7.2015 klo 18 alkaen.

 

30.6.2015

 

AVAJAISTEN PAIKOTUS KIVIMAAN KOULUN KENTÄLLÄ

 

Kirjallisuusviikon avajaisissa henkilöautojen paikoitus tapahtuu Kivimaan koulun kentällä. Tuulentuvan piha ei ole käytössä parkkialueena. Bussien ajo Tuulentuvan pihalle on sallittu matkustajien jättämisen ajaksi. Kivimaan koulun parkkialueelle ajo tapahtuu Kivimaantieltä paloaseman vierestä. Kivimaantieltä löytyvät opasteet parkkialueelle. Tuulentuvan piha avautuu henkilöautopaikoitukseen iltapäivällä avajaistilaisuuden jälkeen.

 

22.6.2015

 

LISÄÄ LIPPUJA MYYNTIIN RETKELLE VOLTER KILVEN JALANJÄLJISSÄ

 

Kilpi-viikon ohjelmaan kuuluvalle Retkelle Volter Kilven jalanjäljissä on saatu myyntiin lisää lippuja. Liput aikaisemmin jo loppuunmyydylle retkelle voi ostaa kätevimmin Kilpi-lippujen verkkokaupasta.

 

10.6.2015

 

TEATTERI- JA MUSIIKKI -ILTAMAT PERJANTAINA 3.7.2015 KUSTAVIN TUULENTUVALLA

 

Kustavin kirjallisuusyhdistys ja Kustavin kunta järjestävät kaikille avoimet ja maksuttomat teatteri- ja musiikki-iltamat Kustavin Tuulentuvalla perjantaina 3.7.2015 klo 19 alkaen. Kesäillan iloiset iltamat toimivat ennakkotapahtumana heinäkuun puolivälissä käynnistyvälle Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikolle.

 

OHJELMASSA

 

Tervetuliaissanat

Kustavin vapaa-aikasihteeri Maritta Jalonen ja Kustavin kirjallisuusyhdistyksen hallituksen jäsen Marja Santalahti

 

Teatterihetkiä

 

Näyttelijä Anna Kuusamo esittää näytteitä Juha Hurmeen ohjaamasta Samuli Parosen samannimiseen esikoisromaaniin perustuvasta Kesä Aataminkylässä -dramatisoinnista, joka kantaesitetään Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikolla 15. heinäkuuta.

 

Kesäillan musiikkia

Pappi ja saarnamiehet

(Petri Laitinen, Risto Oinaala ja Vesa Saloranta)

 

Kakkukahvit

 

Tunti tanssia

 

Tervetuloa nauttimaan kesäisestä illasta teatterin ja musiikin parissa!

 

 

10.6.2015

 

TIETOKIRJA.FI-PÄIVÄN OHJELMASSA ESIINTYJÄNVAIHDOS

 

Futuristi Elina Hiltunen on joutunut perumaan esityksensä Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikon TIETOKIRJA.FI-päivässä 17.7.2015 klo 13. Hänen tilallaan nähdään kuvittaja-kirjailija Maia Raitanen. Raitanen luennoi otsikolla Kaloja, valaita ja karttoja – Tietokirjassa kuvakin on tosi! Pitkän linjan kuvittaja Maia Raitanen on kuvittanut oppikirjoja ja tietokirjoja vuodesta 1980. Lisäksi hän on myös kirjoittanut osan kuvittamistaan kirjoista.

 

 

5.6.2015

 

KILPI-LIPPUJA MYYDÄÄN KESÄ-HEINÄKUUSSA KUSTAVIN TORILLA

 

Kilpi-viikon lippuja voi kesäkuun alusta alkaen ostaa jälleen myös Kustavin torilla sijaitsevasta myyntipisteestä. Torin myyntipiste on kesäkuussa avoinna lauantaisin klo 10-14 ja heinäkuun alusta lauantaisin ja maanantaisin klo 10-14. Myyntipisteestä voi myös noutaa ennakkoon verkkokaupasta ja puhelimitse ostettuja lippuja. Tervetuloa lippuostoksille tai muuten vain vaihtamaan kuulumisia!

 

 

4.6.2015

 

KILPI-VIIKKO OTTAA VARASLÄHDÖN 3.7.2015 - TUULENTUVAN TEATTERI- JA MUSIIKKI-ILTAMAT JÄRJESTETÄÄN TÄNÄ VUONNA JO KOLMATTA KERTAA

 

Kesän Kilpi-viikon tarjonnasta on mahdollista saada esimakua tänäkin vuonna jo heinäkuun alussa. Kirjallisuusviikon ennakkotapahtumana toimivat Teatteri- ja musiikki-iltamat järjestetään perjantaina 3.7.2015 klo 19 alkaen Kustavin Tuulentuvalla. Tapahtuman ohjelmassa on maistiaisia kesän Kilpi-viikon teatteritarjonnasta, musiikkia Risto Oinaalan johdolla, kakkukahvit, sekä tietysti vanhan iltamaperinteen mukaisesti tunti tanssia. Paikalla on tietysti myös Kilpi-viikon ennakkolipunmyynti- ja maksettujen lippujen noutopiste. Tilaisuus on maksuton ja sen järjestävät yhteistyössä Kustavin kirjallisuusyhdistys ja Kustavin kunta. Tarkempi ohjelma julkaistaan lähiaikoina. Tervetuloa viettämään kesäistä iltaa iloisessa seurassa!

 

               

 

 

29.5.2015

 

ESIINTYJÄVAIHDOS TIETOKIRJA.FI-PÄIVÄN OHJELMASSA

 

Tietokirjailija Liisa Keltikangas-Järvinen on joutunut perumaan luentonsa Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikon TIETOKIRJA.FI-päivässä 17.7.2015 klo 13 työmatkan takia. Keltikangas-Järvisen tilalla nähdään futuristi Elina Hiltunen. Hän luennoi otsikolla Tarinasta taidoksi – ohjelmointi tulevaisuuden kansalaistaitona. Elina Hiltunen on tietokirjailija ja kauppatieteiden tohtori, jonka teoksissa ennakoidaan muun muassa yrityselämän, trendien ja teknologian muutoksia.

 

1.4.2015

 

KILPI-VIIKON LIPPUJA MYYDÄÄN KUSTAVIN SAARISTOMARKKINOILLA PÄÄSIÄISLAUANTAINA

 

Kustavin suvitorilla järjestetään pääsiäislauantaina 4.4.2015 klo 10 - 14 keväiset saaristomarkkinat. Paikalla on myös Kilpi-viikon lippunmyyntipiste. Lipunmyyntipisteestä on myös mahdollista noutaa ennakkoon puhelimitse tai verkkokaupasta ostettuja ja maksettuja lippuja. Lippukojulla päivystävät Kilpi-viikon taiteellinen johtaja Juha Hurme, toiminnanjohtaja Salla Laiho ja puheenjohtaja Jarmo Mäntynen. Tervetuloa lippuostoksille, sekä kuulemaan lisää kesän ohjelmasta tai muuten vain vaihtamaan kuulumisia! Tässä vaiheessa vuotta meillä ei ole vielä käytössämme pankkikorttilaitetta, joten kehotamme varaamaan lippuosotoksille mukaan käteistä rahaa.

 

10.3.2015

 

TEATTERIMATKA KANSALLISTEATTERIIN 23.5.2015

 

Kustavin kirjallisuusyhdistys järjestää kaikille avoimen teatterimatkan Helsinkiin Kansallisteatteriin lauantaina 23.5.2015. Ohjelmassa ovat Juha Hurmeen ohjaukset Seitsemän näkökulmaa Alesksis Kiveen sekä Aleksis Kiven Lea. Matkan hinta sisältää bussimatkat, teatteriliput sekä päivällisen ravintola Teatterissa. Katso lisää Muut tapahtumat -osiosta.

 

 

10.3.2015

 

KUSTAVIN KIRJALLISUUSYHDISTYS JÄRJESTÄÄ MATKAN HAILUOTO TEATTERIFESTIVAALILLE HEINÄKUUSSA

 

Hailuoto Teatterifestivaali on monipuolinen kulttuuritapahtuma Hailuodon luonnonkauniilla saarella. Festivaalin taiteellisena johtajana toimii mm. Juha Hurme, joten luvassa on takuuvarmasti nautinnollisia teatterielämyksiä. Kustavin kirjallisuusyhdistys järjestää ryhmämatkan festivaaleille osana uutta laajentunutta toimintaansa 24.−26.7.2015. Katso lisää Muut tapahtumat -osiosta.

 

9.3.2015

 

KUSTAVIN KIRJALLISUUSYHDISTYKSEN TOIMINTA LAAJENEE – HEINÄKUUN KIRJOITTAJATREFFIT KUTSUVAT LUOVAN KIRJOITTAMISEN HARRASTAJIA

 

Kustavin kirjallisuusyhdistys, Kirjan talo ja runoyhdistys Nihil Interit järjestävät yhteistyössä nelipäiväisen luovan kirjoittamisen kurssin Kustavissa 2. - 5.7.2015. Kirjoittajatreffit on tapahtuma, jossa ihmiset kerääntyvät yhteen kirjoittamaan. Kirjoittamisen yksinäisyys jaetaan, mutta jokainen saa ohjata omaa luovuuttaan haluamaansa suuntaan ja hakea inspiraatiota ympäröivästä saaristoluonnosta. Kesäsiirtolassa jokainen päivä täyttyy kirjoittamisesta, yhteisistä ohjatuista sanataideharjoituksista, retkistä Kustavin luontoon ja merelle. Katso lisää Muut tapahtumat -sivulta.

 

26.1.2015

 

KUSTAVIN KIRJAMESSUDELEGAATIO VIERAILULLA INARISSA

 

Kustavi 2015 -projektin edustajat vierailivat viikonloppuna Inarissa saamenmaalaisten vieraina. Kustavin kirjamessudelegaatioon kuuluivat Kustavi 2015 -projektin projektipäällikkö Salla Laiho, projektin ohjausryhmän puheenjohtaja Jarmo Mäntynen sekä Kustavin kunnanjohtaja Veijo Katara. Vierailun ohjelmaan kuului kirjamessusuunnitelmien lisäksi osallistuminen alkuperäiskansojen Skábmagovat-elokuvafestivaaliin, sekä tutustuminen saamelaiskulttuurikeskus Sajokseen ja museo- ja luontokeskus Siidaan. Vierailukutsu esitettiin kustavilaisille viime heinäkuussa, kun Saamenmaan edustajat vierailivat Kustavissa kirjallisuusyhdistyksen ja Kustavin kunnan kutsuvieraina Volter Kilpi -kirjallisuusviikon aikaan. 

 

Kustavilaisten Inarin vierailun ohjelmaan kuului mm. tutustuminen Saamelaismuseo- ja luontokeskus Siidaan. Kuva: Juha Länsman