menu
Volter Kilpi KustavissaVolter Kilpi KustavissaVolter Kilpi KustavissaVolter Kilpi Kustavissa

Huilisti Ilari Lehtinen

Ilari Lehtinen opiskeli huilunsoittoa kotikaupungissaan Turussa Kosti Mattssonin johdolla ja Severino Gazzellonin, Alexander Murrayn ja Jean-Pierre Rampalin mestarikursseilla. Jatko-opintoja hän suoritti Freiburgissa professori Aurèle Nicolet´n huiluluokalla ja professori Francis Travisin kapellimestariluokalla. Sittemmin hän suoritti Sibelius-Akatemiassa musiikin tohtorin tutkinnon aiheenaan Fredrik Suuren vaikutus huilumusiikkiin.


Lehtinen on toiminut Turun Filharmonisen orkesterin soolohuilistina vuodesta 1973 noin 40 vuoden ajan eläköitymiseensä asti. Solistina ja kamarimuusikkona hän esiintyi 20 eri maassa ja oli mukana yli 100 levytyksessä. Kapellimestarina hän johti useita suomalaisia orkestereita ja toimi Salon orkesterin johtajana lähes 15 vuoden ajan. Hän on kirjoittanut monia musiikkitieteellisiä artikkeleita ja julkaisi viime keväänä kirjan aiheesta ”Jean Sibeliuksen henkisen kehityksen jäljillä”.


Ilari Lehtinen on ollut Suomen Huiluseuran puheenjohtajana 11 vuoden ajan. Vapaa-ajallaan hän harrastaa luontokuvausta, lukemista ja saunomista.