menu
Volter Kilpi KustavissaVolter Kilpi KustavissaVolter Kilpi KustavissaVolter Kilpi Kustavissa

Säveltäjä Jörg Duda

Säveltäjä Jörg Duda syntyi Münchenissä 1968. Hän aloitti musiikin opinnot Scheyernin basilikassa ja sai opetusta urkujen soitossa, improvisaatiossa, säveltämisessä ja useissa eri soittimissa. Lukioikäisenä hän alkoi myös etsiä arkistoista unohtuneita vanhoja sävellyksiä uuteen käyttöön nuotintamalla ne nykyaikaiselle notaatiolle.


Vuosina 1988–1992 Duda opiskeli Münchenin taidekorkeakoulussa ja edelleen Hannoverissa 1992–1997. Hänen sävellyksenopettajinaan olivat professorit P. Kiesewetter ja D. Acker. Hän toimi Münchenin Filharmonisen kuoron korrepetiittorina ja osallistui monien kamarimusiikkiyhtyeitten toimintaan. Urkurina hän konsertoi monissa Euroopan maissa ja alkoi saada sävellystilauksia etenkin monilta kuoroilta (mm. Dresdenin Kreuzchor).


Vuodesta 1998 lähtien Duda on ollut kiinnitettynä kirkkomuusikoksi Geisenfeldin entiseen luostarikirkkoon, jonka jumalanpalvelusmusiikista hän vastaa monipuolisesti säveltäjänä, kuoronjohtajana, pianistina ja urkurina.


Dudan orkesterisävellyksistä eniten esitettyjä ovat kolme Tuubakonserttoa, Konsertto bassopasuunalle ja erilaiset kamarimusiikit fagotille. Viimeisin orkesteriteos on Nürnbergin Sinfonikkojen tilausteos ”Tempora mutantur” Op. 89, jonka kantaesitys tapahtuu syyskuussa 2016.