menu
Volter Kilpi KustavissaVolter Kilpi KustavissaVolter Kilpi KustavissaVolter Kilpi Kustavissa

Tapani Kokko


Kuvanveistäjä Tapani Kokko on ollut ahkera viimeisen viiden vuoden aikana, jolloin hänellä on ollut kuvataiteen  viisivuotinen apuraha. 


Yksityisnäyttelyitä on ollut 6 mm. Turun taidemuseossa, Oulun taidemuseossa ( 600neliötä – 113 teosta) ja Galleria Pirkko-Liisa Topeliuksella Hikisten Tissien (punkbändi yhdessä Juhani havon ja Severi Haapalan kanssa) maailmasta kertova näyttely.


Yhteisnäyttelyjä on ollut 12 mm. Kunstin museossa Vaasassa, Mäntän kuvataideviikoilla, Lapinlahden taidemuseossa. Näyttelijän taitojaan Tapani on testannut Kristian Smedsin ohjaamassa näytelmässä Veistäjät, jota esitettiin Kansallisteatterissa 2014.


Palkintoja viime vuosina Kokko on saanut Hämeen taidetoimikunnalta, Uudenmaan taidetoimikunnalta, Saskioilta ja Suomen taideyhdistykseltä.


Kokolla on kesällä teoksia nähtävillä yksityisnäyttelyssä Orimattilan taidemuseossa (12.6.alkaen)  ja yhteisnäyttelyissä Saarijärven museossa ( 20.5 alkaen)  ja Kokkolan taidemuseossa (kesän alusta alkaen).

 

Uutena kokeiluna on Taidevankkurit projekti yhdessä kuvanveistäjävaimon Virpi Kannon kanssa. Heinäkuussa vankkurit kiertävät länsirannikolla Kustavista Hailuotoon. Vankkurin pysähdyspaikalla taiteilijat esittävät ensin ainutlaatuisia sirkustemppuja, performanssia ja lopuksi yleisö voi tutustua vankkureiden sisällä ja ulkona olevaan veistosnäyttelyyn. Kaikki teokset ovat myynnissä.

 

 

                    
                    Kuva: Ilkka Halso