menu
Volter Kilpi KustavissaVolter Kilpi KustavissaVolter Kilpi KustavissaVolter Kilpi Kustavissa

Volter Kilpi -viikolla ennätysyleisö

 

Kirjailija Volter Kilvelle omistettua Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikkoa vietettiin Kustavissa 11.-15.7.2018. Tapahtuman teemana oli Kärhämä – sota, riita ja ristiriita osin sadan vuoden takaista sisällissotaa muistaen. Viiden päivän aikana kirjallisuusviikolla vieraili yli 4600 kirjallisuuden ja kulttuurin ystävää, mikä on enemmän kuin aiempina vuosina.

 

 

Kotimaiseen kirjallisuuteen painottuvan kirjallisuustapahtuman ohjelmassa oli teatteriesityksiä Volter Kilven, Maiju Lassilan ja Marja-Liisa Vartion tuotannosta. Kantaesityksen sai Juha Hurmeen kymmenes Kilpi-dramatisointi Pukkila sekä Heidi Kiviharjun ja Hurmeen yhdessä Kiviharjulle rakentama sooloesitys Vartion proosarunosta Vatikaani. Lähes kaikki Yövieraat-teatterin esitykset myytiin loppuun joko ennakkoon tai paikan päällä, ja vuoden teemaa moniulotteisesti käsitellyt luentosarja veti Tuulentuvan saliin ja pihalle yleisöä runsaasti jokaisena päivänä.

 

 

Vuodesta 1999 tiiviisti osana Volter Kilpi -viikon ohjelmaa ollut Nälkäteatteri/Yövieraat-teatteri jätti Kustaville jäähyväiset tapahtuman taiteellisen johtajan Juha Hurmeen pestin päättyessä. Tänä kesänä järjestetty kirjallisuusviikko oli tapahtuman taiteellisena johtajana vuosina 2004−2009 sekä toisella kaudella vuodesta 2014 työskennelleen palkitun kirjailija ja teatteriohjaaja Juha Hurmeen viimeinen taiteellisessa johdossa. Syksyllä 2018 kaksivuotiskautensa kirjallisuusviikon taiteellisena johtajana aloittaa käsikirjoittaja-ohjaaja Anni Mikkelsson.

 

 

Kuva: Kustavin kirjallisuusyhdistys