PÅ SVENSKA

Bild: Juha Karikoski

OM EVENEMANGET

Litteraturveckan ’Volter Kilpi i Gustavs’ är ett mångkonstnärligt litteraturevenemang som är tillägnat författaren Volter Kilpioch som har arrangerats sedan 1999. Kustavin kirjallisuusyhdistys ry ansvarar för arrangemangen kring evenemanget. Under perioden 2019-2020 fungerar manusförfattaren-regissören Anni Mikkelsson som konstärlig ledare. 

Programmet under festivalen består av publika föredrag och diskussionstillfällen, olika teatergruppers föreställningar, musik, utflykter till lands och till sjöss i Volter Kilpis landskap samt andra programpunkter. Den säregnalitteraturfestivalen är känd för sitt högt kvalitativa men lättillgängliga program och hemtrevliga stämning. Den somriga skärgården erbjuder storslagna ramar för evenemanget!


TEMA

Temat för litteraturveckan 2020 är För kommande generationer - forandring, tid och utopier. 
Litteraturveckan - Volter Kilpi i Gustavs är organiserad nästa sommaren 15.-19.7.2020. 

Här finns programmet 2019. Programmet för år 2020 är publicerat i mars 2020.

BILJETTPRISER

  • 22 € Normalbiljett 
  • 20 € Rabattbiljett för de som har S-Förmånskort, pensionärer, arbetslösa 
  • 18 € Medlemsbiljett för medlemmar i Kustavin kirjallisuusyhdistys 
  • 10 € Rabattbiljett för studerande och under 15-år 
Biljettköp med S-Förmånskort ger inte bonus. S-Förmåns-pris gäller inte utflykter eller filmförevisningar. 


Bered dig på att du, då du köper eller avhämtar biljetten, kan bevisa din rätt till rabatten.

FÖRSÄLJNING

Universitetsgatan 28, Åbo
BILJETTFÖRSÄLJNINGPUNKTEN I GUSTAVS

  • Keväiset Saaristomarkkinat 20.4. kl.10-14
  • lördag 15-29.6. samt lördag och måndag 1-8.7. kl.10-14)
  • Biljettförsäljningspunkten i Tuulentupa (Tuulentuvantie 3, Gustavs) 9-13.7. kl. 9.30–16.00 samt en halv timme före på föreställningsplatserna ifall det ännu finns biljetter kvar. 

FÖRESTÄLLNINGSPLATSERNA

Under litteraturfestivalen ordnas teaterföreställningar, konserter och annat program runt om i Gustavs. 
Rutterna till föreställningsplatserna är i de flesta fall skyltade. 

Tuulentupa:
Tuulentuvantie 3

Tuulentupa är festivalens centrum. Där hålls alla föreläsningar och de flesta av teater- och musikföreställningarna. Föreställningarna ordnas både inom- och utomhus. Det är inte alldeles hinderfritt att röra sig där och man har en flyttbar ramp till förfogande. Parkeringsplatserna finns i Tuulentupas närhet.

Katriina Karikosken taidegalleria:
Iniöntie 70

Galleriets trädgård och miljö erbjuder fina ramar för teaterföreställningar. Föreställningarna sker ute i det fria varför man bör vara utrustad för eventuellt regn. Passagen till föreställningsplatsen är inte alldeles hinderfri p.g.a. den ojämna terrängen. Parkeringsplatsen ligger på den bredvidliggande åkern.

Saaristolaismuseo:
Vartsalantie 256

Gustavs hembygdsmuseum ligger i den vackra och anrika byn Etelä-Vartsala, på en kort färjfärds avstånd från Gustavs centrum. Föreställningsplatsen ligger på ett berg bredvid museibyggnaden varför det inte är alldeles hinderfritt att ta sig fram. Bilarna parkeras vid vägrenen.

Rentolan kesäteatteri:
Sammalperäntie 85

En stämningsfull sommarteater i en bedårande lantlig miljö! Då föreställningarna hålls utomhus ska du utrusta dig på lämpligt sätt. Passagen till föreställningsplatsen är rätt lättillgänglig. Bilarna parkeras vid vägrenen.Luotsiasema:
Iniöntie 684

Bakom gamla lotsstationen, som ligger nära färjstranden i Heponiemi, breder en strandklippa ut sig som utnyttjas som estrad. Föreställningsplatsen pryds på strandklippan av ett kummel och en ledfyr. Mer likt Gustavs kan landskapet inte bli! Bilarna kan parkeras på Lotsstationens gårdsplan.


Gustavs kyrka & Kustavin Savipaja

OM PROJEKTET "TVÅSPRÅKIG GUSTAVS" 2019-2021

Vi är med i Svenska kulturfondens strategiska program Hallå! som främjar språkkunskaperna i finska och svenska. Vårt projekt heter "Kaksikielinen Kustavi/ Tvåspråkig Gustavs" eftersom Gustavs har varit en tvåspråkig kommun. Projektet lyfter fram Gustavs tvåspråkiga historia och gör svenska språket en del av Volter Kilpi litteraturfestivalens program för tre år 2019-2021. Projektets mål är tillägga lokal identitet och förståelse mellan olika språkgrupper. Genom projektet besökare lär sig känna Gustavs tvåspråkiga historia med olika föreläsningar och utflykter. Man blir även bekanta med författaren Volter Kilpi och hans texter i teaterföreställningar!


Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikkoa tukemassa
Kaksikielinen Kustavi -hanketta tukemassa ja ruotsinkielistä ohjelmaa mahdollistamassa 2019-2021© Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikko - Kaikki oikeudet pidätetään

Kotisivut: Sivustamo Oy