AJANKOHTAISTA

Tiistai, Kesäkuu 4, 2019, 13:48

Poikkitaiteellinen kirjallisuusfestivaali saaristossa juhlii 20-vuotista taivaltaan teemalla Rajaton meri - Itämeri ja muut muistavat vedet. Juhlavuoden kunniaksi ainutlaatuinen kulttuuritapahtuma rantautuu Turkuun ja Bar Ö -anniskeluravintolaan spoken word -klubin merkeissä.

 

kilpi ö

Klubilla kuullaan keskustelua kirjallisuusviikon teemasta sekä kutsuvierasrunoilijoita. Illan lopuksi open mic, johon kaikki halukkaat ovat tervetulleita esiintymään. Open mic -esitykset max 5 min pituisia. Halutessasi voit lukea myös otteita Volter Kilven klassikosta Alastalon salissa Kilpi-karaoken merkeissä! Tuo mukanasi lempikohtasi tai selaile teosta paikan päällä. Koko illan ajan vapaa pääsy sekä myynnissä lippuja kirjallisuusviikon esityksiin.

Tervetuloa kuulemaan kiinnostavaa keskustelua ja upeaa runoutta!

OHJELMA

klo 19 MERI & SANA -keskustelu

klo 19.30 esirunoilijat Elina Sallinen & Jouni Teittinen

klo 20.10 OPEN MIC / KILPI-KARAOKE

Ohjelma alkaa klo 19 tapahtuman taiteellisen johtajan Anni Mikkelssonin tervehdyksellä, jonka jälkeen juhlavuoden teemasta keskustellaan yhdessä Mikkelssonin sekä kirjallisuudentutkija Katri Aholaisen kanssa.

Miten meri elää kirjallisuudessa? Miten merta on kuvattava, kun se on nyt vaarassa? Miten kirjallisuus ja taide voivat auttaa taistelussa ilmastonmuutosta vastaan? Mitä kaikkea meri voi muistaa?

FM Katri Aholainen kirjoittaa väitöstutkimustaan vesilintujen ja ihmistaiteilijoiden yhteistyöstä Turun yliopiston kotimaisen kirjallisuuden oppiaineeseen. Hän on kiinnostunut luonnosta taiteessa, eläinten toimijuudesta sekä posthumanistisesta tieteenkritiikistä.

FM Anni Mikkelsson on teatteriohjaaja, käsikirjoittaja ja Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikon taiteellinen johtaja. Mikkelssonin taiteellisesta työssä meri on ollut keskeisessä osassa. Muun muassa hänen omalle ryhmälleen Meriteatterille kirjoittamat ja ohjaamat esitykset ovat pohtineet, kuinka merien muutokset vaikuttavat ihmisiin, jotka elävät meren äärellä ja merestä. Mikkelssonin teoksissa meri piirtyy usein myös oman itsen ja koko elämän ruumiilliseksi metaforaksi.

Illan esirunoilijoina kuullaan Elina Sallista ja Jouni Teittistä.

Elina Sallinen on turkulainen kirjallisuudenopiskelija ja kirjoittaja. Sallinen on Nuoren Voiman Debytanttirunoilija vuodelta 2018, ja tutkii runoudessaan urbaania ympäristöä, keltaista väriä ja luontoa. Sallista kiehtoo runon materiaalisuus sekä sanan ja ympäristön suhde. Hänen runoissaan on aina läsnä kaksikielisyys, ja osa illan runoudesta kuullaankin ruotsiksi.

Jouni Teittinen on Jyväskylässä kasvanut ja Turussa asuva kirjoittaja ja kirjallisuudentutkija. Hänen esikoisrunoteoksensa Sydäntasku kääntelee ihmiselämän isoja aiheita, muistojen hiipivää kirpeyttä, itsen etsintää ja lipeämistä. Mistä on tulossa, miksi on tulossa? Ja aina joku on piilossa, huutaa etsimään.


Ei viestejä
(*) Vaaditut kentät


Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikkoa tukemassa
Kaksikielinen Kustavi -hanketta tukemassa ja ruotsinkielistä ohjelmaa mahdollistamassa 2019-2021© Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikko - Kaikki oikeudet pidätetään

Kotisivut: Sivustamo Oy