AJANKOHTAISTA

Torstai, Syyskuu 12, 2019, 10:11

Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikko 2020 etsii Volter Kilven tuotannosta ammentavia esityksiä 15.-19.7.2020 järjestettävälle kirjallisuusviikolle.

Ehdotukset voivat olla esimerkiksi valmiita esityksiä, kantaesityksiä tai paikkasidonnaisia teoksia. Muoto, kesto ja taiteenlaji ovat vapaat. Esityksen tulisi olla mahdollista tapahtua ulkona tai teknisesti vaatimattomassa sisätilassa.

 


Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikko on vuodesta 1999 järjestetty monitaiteinen kirjallisuustapahtuma. Tapahtuman keskiössä on alusta saakka ollut Volter Kilven rikas kieli sekä kirjailijan laajan tuotannon tutuksi tekeminen uusille sukupolville.

Viikon järjestelyistä vastaa Kustavin kirjallisuusyhdistys ry. Festivaalin taiteellisena johtajana toimii käsikirjoittaja-ohjaaja Anni Mikkelsson. Ohjelmisto koostuu yleisöluennoista ja keskustelutilaisuuksista, eri teatteriryhmien esityksistä, musiikista, retkistä Volter Kilven maisemiin maalla ja merellä sekä muusta oheisohjelmasta. Upeat puitteet tapahtumalle tarjoaa kesäinen saaristo.

 


Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikko on tullut tunnetuksi etenkin Juha Hurmeen Kilpi-dramatisoinneista. Viime vuonna ohjelmistossa nähtiin myös uuden taiteellisen johtajan Anni Mikkelssonin Kilpi-esityksiä. Avoin teoshaku järjestetään nyt ensimmäisen kerran ja sen tarkoituksena on laajentaa Kilvestä inspiroituneiden esityksien kirjoa.

 


Kustavin kirjallisuusyhdistys ry maksaa esityksen työryhmälle erikseen sovittavan tuotantotuen ja esityskorvaukset. Matkat, majoitus ja ruoka kirjallisuusviikon aikana korvataan myös.

 


Lähetäthän hakemuksen 25.10. mennessä osoitteeseen info@vkkustavissa.fi otsikolla “Avoin teoshaku 2020”. Hakemuksesta tulee ilmetä vähintään seuraavat asiat:

-miten esitys lähestyy tai hyödyntää Volter Kilven tuotantoa

-esityskuvaus

-työryhmän jäsenet

-alustava budjetti

-alustavat tekniset tiedot

-mahdolliset tekijänoikeudet

 


Voit liittää hakemuksen liitteeksi tekijöiden ansioluettelot sekä visuaalista kuvamateriaalia. Lähetäthän hakemuksen yhtenä tiedostona (pdf tai word). Nimeä tiedosto muodossa Esityksennimi_Vkk20. Lisätietoja avoimesta teoshausta saat sähköpostitse info@vkkustavissa.fi.


Ei viestejä
(*) Vaaditut kentät


Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikkoa tukemassa
Kaksikielinen Kustavi -hanketta tukemassa ja ruotsinkielistä ohjelmaa mahdollistamassa 2019-2021© Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikko - Kaikki oikeudet pidätetään

Kotisivut: Sivustamo Oy