AJANKOHTAISTA

Torstai, Toukokuu 7, 2020, 08:46

Kustavin kirjallisuusyhdistyksen hallitus on kokouksessaan 28.4.2020 päättänyt perua Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikon kesältä 2020 koronavirusepidemian takia. Päätös pohjautuu Valtioneuvoston suositukseen perua yli 500 henkilön yleisötapahtumat 31.7.2020 asti. Kirjallisuusyhdistys haluaa kunnioittaa suosituksen henkeä, eikä katso tapahtuman järjestämistä siten mahdolliseksi. Perinteikäs tapahtuma oli tarkoitus järjestää tänä vuonna 15.-19.7. Kustavissa.

Lipun jo ostaneisiin asiakkaisiin ollaan yhteydessä. Maksetut lippurahat voi lahjoittaa tukemaan Kustavin kirjallisuusyhdistyksen toimintaa tai pyytää takaisin maksettaviksi.

“Epidemia on osunut raskaasti kaikkiin kulttuurialan toimijoihin. Oli surullista perua monien pienituloisten esiintyjien keikat, mutta se oli tässä tilanteessa ainoa mahdollisuus. Toivotan jaksamista kaikille tässä vaikeassa tilanteessa”, toteaa tapahtuman taiteellinen johtaja Anni Mikkelsson.

Kirjallisuusviikon henki ei kuitenkaan katoa tulevalta kesältä kokonaan. Peruuntuneen tapahtuman tilalla järjestetään Volter Kilpi verkossa -etätapahtuma, josta voi nauttia ympäri Suomen. Volter Kilpi verkossa -etätapahtuma soveltaa peruutetun tapahtuman Tuleville polville -teemaa. Luvassa on luento-ohjelmistoa sekä taiteellista sisältöä.

“Olen kuullut, että moni on tarttunut Alastalon saliin ja muihin kirjallisuuden merkkiteoksiin näinä poikkeuksellisina aikoina. Volter Kilpi verkossa -tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden mietostella klassikoista heränneitä ajatuksia yhdessä. Virtuaalisesta ohjelmistosta voi nauttia vaikkapa mökillä riippumatossa lojuessa tai puistossa aurinkoa ottaessa”, maalailee Mikkelsson.

Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikko haluaa olla levittämässä inhimillisyyden ja sivistyksen viestiä myös poikkeusoloissa. Taiteellinen johtaja Anni Mikkelsson muistuttaa kulttuurin voimasta koronan jälkeistä yhteiskuntaa rakentaessa.

“Toivon, että epidemia saa meidät pohtimaan Kilven hengessä yhä enemmän sitä, minkälaisen maailman me jätämme tuleville polville. Kulttuuri ja kirjallisuus auttavat meitä uudistamaan ajatteluamme ja suuntaamaan kohti tulevaa!”, Mikkelsson sanoo.

Tarkempia tietoja Volter Kilpi verkossa -etätapahtumasta julkaistaan toukokuun lopussa. Pyydämme yleisöltä kärsivällisyyttä lippupalausten suhteen. Toivomme yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostitse info@vkkustavissa.fi.


Ei viestejä
(*) Vaaditut kentät


Yhteistyössä Yhteys

info@vkkustavissa.fi
arkisin 10-14 p. 041 752 8179