AJANKOHTAISTA

Keskiviikko, Marraskuu 11, 2020, 09:24

Kustavin pimeintä syysaikaa elävöittävä Mörk Ö -tapahtuma tuo jälleen valoa, eloa ja iloa saaristoon 11.–14.11.2020. Tapahtuma järjestetään nyt viidennen kerran. Tuotannosta vastaavat Kustavin kunta sekä Kustavin kirjallisuusyhdistys ry.

Mörk Ö -tapahtuman ohjelma koostuu pääosin kustavilaisten vakituisten ja vapaa-ajan asukkaiden ideoimista ja toteuttamista tapahtumista. Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki kulttuurin ystävät läheltä ja kaukaa.


Mörk Ö -viikolla 2020 on luvassa jälleen monipuolinen kattaus tekemistä koko perheelle. Tapahtumaviikon avajaisia vietetään keskiviikkona 11.11. klo 17 Suvitorilla, kun paikalle saapuu itse Mörkö. Mörön johdolla siirrytään avajaiskulkueeseen, joka johdattelee yleisön mörönpelättimien näyttelyyn. 


Viikon muussa ohjelmassa on luvassa muun muassa musiikki- ja runoesityksiä sekä työpajoja. Torstaina 12.11. Kustavin kirkossa esiintyy Ilkka Virta, jolloin on luvassa barokkimusiikkia luutulla esitettynä. Perjantaina 13.11. Tuulentuvalla esiintyy Turun lausuntakerho, teemanaan erilaiset kauhurunot. 


Lapsille on luvassa torstaina 12.11. varjo- ja nukketeatteriesitys Kavioiden kopinat sekä perjantaina 13.11. lapsille suunnattua Mörk Ö -joogaa. Mörk Ö -viikko huipentuu lauantaina 14.11. Tuulentuvan ohjelmapäivään, jolloin luvassa on muun muassa Outi Hupaniitun luento Kustavin kulkutautien historiasta. Lauantaina on tavattavissa myös Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikon väkeä. Kirjallisuusviikko esittelee kesän 2021 kirjallisuusviikon teemaa Pyhä, ja teemaan liittyen Mörk Ö -kävijöiltä kerätään kokemuksia pyhästä ja saaristosta.


Tapahtuma ottaa huomioon tarkasti koronapandemian. 


“Osaa esityksistä voi seurata etänä. Suosittelemme kaikkia ohjelmiin osallistuvia käyttämään kasvomaskia, ja huolehtimaan hyvästä hygieniasta ja turvaväleistä. Suosittelemme yleisöä seuraamaan Mörk Ö -viikon tiedotusta sosiaalisesta mediasta ja kunnan sivuilta liittyen terveysturvallisuuteen ja striimeihin”, toteaa Iris Ahtola, yksi tapahtuman järjestäjistä.


Koko Mörk Ö -viikon ohjelma löytyy Kustavin kunnan sivuilta (https://www.kustavi.fi/tapahtumat) sekä Mörk Ö -viikon Facebook-sivulta. 


Ei viestejä
(*) Vaaditut kentät


Yhteistyössä Yhteys

info@vkkustavissa.fi
arkisin 10-14 p. 041 752 8179