NISKAVUOREN HETA

TEATTERI JURKKA
LA/ LÖR 13.7. KLO 14.00-15.45, SAARISTOLAISMUSEO

”Seison missä seison.” 

Hella Wuolijoen klassikkonäytelmä Niskavuoren Heta pesee lattiat herroilla ja rengeillä. Parrasvaloissa on naisen tarina. Näytelmä on pitkittäisleikkaus suomalaisesta yhteiskunnasta 1800-luvulta sotien väliseen aikaan saakka. Teatteri Jurkan uusi tulkinta on huoneteatteria parhaimmillaan. Esitys on näyttelijäntaiteen riemuvoitto ja puhenäytelmän ylistys! 

 Hella Wuolijoen Niskavuori-näytelmäsarjaa pidetään suomalaisen identiteetin rakentajana. Mitä opimme menneisyydestä, tästä hetkestä tai tulevaisuudesta, kun sukupolvet istuvat saman pöydän ääreen? Miksi elän? Miten käytän elämäni? Kuinka kohdata kuolema? Minäkuva on keskeneräinen, jatkuvassa muutoksessa, kuten elämä itse. Kuka tai mitä on Heta Niskavuori vuonna 2019?

Käsikirjoitus: Hella Wuolijoki 
Näyttämöllä: Ella Mettänen ja Eero Ojala 
Ohjaus: Henri Tuulasjärvi 
Esityksen visualisointi: Jenni Nylander ja Henri Tuulasjärvi 
Esitysoikeudet: Agency North 


NISKAVUORIS HETA
Niskavuoris Heta Hella Vuolijokis skådespelsklassiker Niskavuoris Heta sopar golvet med herrar och drängar! I rampljusen står kvinnoberättelsen. Skådespelet är ett tvärsnitt av det finska samhället från 1800-talet fram till mellankrigstiden. Teatteri Jurkkas nya tolkning är en triumf för skådespelarkonsten och lovsång till talpjäsen! 
Kuvat: Teatteri Jurkka


Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikkoa tukemassa
Kaksikielinen Kustavi -hanketta tukemassa ja ruotsinkielistä ohjelmaa mahdollistamassa 2019-2021© Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikko - Kaikki oikeudet pidätetään

Kotisivut: Sivustamo Oy