Torstai, Maaliskuu 14, 2019, 18:41

Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikon ohjelma vuodelle 2019 on julkaistu. Tänä vuonna vuodesta 1999 järjestetty festivaali juhlii 20-vuotista taivaltaan kirjallisuustapahtumana. Teemana on Rajaton meri - Itämeri ja muut muistavat vedet.

Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikon ohjelma vuodelle 2019 on julkaistu. Tänä vuonna vuodesta 1999 järjestetty festivaali juhlii 20-vuotista taivaltaan kirjallisuustapahtumana. Teemana on Rajaton meri - Itämeri ja muut muistavat vedet.

Luvassa on kaksi uutta Volter Kilpi -dramatisointia: Teatteri Ströömi esiyyää Filadelfian prinsessan ja Merimiehen lesken taiteellisen johtajan Anni Mikkelssonin ohjaamina ja dramatisoimina. Vierailevina teatteriesityksinä nähdään Meriteatterin rakastettu esitys Laulu on meren laulu - lähdön ja paluun balladi sekä Hellawuolijoen klassikkonäytelmä Niskavuoren Heta Teatteri Jurkasta. Ohjelmaa täydentää Kilpi-kilvoittelu, joka kutsuu teatterintekijät haastamaan itseään ja työstämään vuorokaudessa esitykset Kilven tekstien pohjalta, myös ruotsiksi.

Vuoden teema kertoo myös moninaisuudesta. Ohjelmassa on draamallisia runo- ja lausuntaesityksiä nuorten eturivin lausuntataiteilijoiden esittäminä. Konsertteina kuullaan äänitaiteilijoiden Juha Valkeapään ja Juhani Liimataisen Lintukonsertti, Vokaaliyhtye Signen myötä sukellamme Sapfon modernismiin ja teema soi myös Meriteatterin meriballadeissa.

Luentopuolella Tuulentuvan lavalle nousevat mm. Minna Maijala, Monika Fagerholm sekä Tere Vadén ja Antti Salminen. Uutena paneelikeskusteluna on Annin Salonki, jossa taiteellinen johtaja keskustelee vuoden teemasta eri alojen kiinnostavien asiantuntijoiden kanssa. Mukana on myös aiemmilta vuosilta tuttu Tietokirja.fi-päivä, jonka järjestää Tietokirjallisuuden edistämiskeskus.

Edellisiltä vuosilta mukana ovat viime vuonna ensi-iltansa saanut Juha Hurmeen ohjaama Pukkila, bussiretki Volter Kilven jalanjäljillä sekä brunssina järjestettävät Parkkipidot. Ohjelmaa täydentää kirjoituspaja sekä KinoKustavissa esitettävät Kanerva Cederströmin elokuvat.


Ei viestejä
(*) Vaaditut kentät


Yhteistyössä Yhteys

info@vkkustavissa.fi
041 7120388