Torstai, Toukokuu 16, 2019, 12:10

Jo etukäteen kehuja kerännyt juhlaohjelmisto täydentyy kahdella esityksellä, kun Saari ajan rajalla ja Kadonnutta aikaa etsimässä 2017-2022, osa 4 liittyvät esityskaartiin.


Saari ajan rajalla vie katsojan meren äärelle pohtimaan omaa luontosuhdettaan ja maailman tilaa. Kadonnutta aikaa etsimässä 2017-2022, osa 4 kutsuu puolestaan piknikille kuuntelemaan “Ranskan Kilpeä” eli Marcel Proustia”, kirjallisuusviikon uusi taiteellinen johtaja Anni Mikkelsson kertoo.

Kirjailija Volter Kilven kunniaksi järjestettävä kirjallisuusviikko juhlii tänä kesänä 20-vuotissyntymäpäiviään. Juhlavuoden teemana on Rajaton meri - Itämeri ja muut muistavat vedet. Jo etukäteen kehuja kerännyt juhlaohjelmisto täydentyy kahdella esityksellä, kun Saari ajan rajalla ja Kadonnutta aikaa etsimässä 2017-2022, osa 4 liittyvät esityskaartiin.


Saari ajan rajalla vie katsojan meren äärelle pohtimaan omaa luontosuhdettaan ja maailman tilaa. Kadonnutta aikaa etsimässä 2017-2022, osa 4 kutsuu puolestaan piknikille kuuntelemaan “Ranskan Kilpeä” eli Marcel Proustia”, kirjallisuusviikon uusi taiteellinen johtaja Anni Mikkelsson kertoo.


Saari ajan rajalla on turkulaisten teatterintekijöiden kokemuksellinen ja meditatiivinen esitys, joka sai ensi-iltansa viime kesänä Turun saaristossa. Nyt kiitelty esitys seilaa Kustaviin Spaunan kallioille. Poikkitaiteellinen esitys kutsuu meitä jakamaan ja olemaan yhdessä - luopumisen ja surunkin keskellä.


Kadonnutta aikaa etsimässä 2017-2022, osa 4 on puolestaan teatterin monitaitureiden Aleksi Holkon ja Hanna-Kaisa Tiaisen Kadonnutta aikaa etsimässä -projektin neljäs osa. Siinä Holkko ja Tiainen lukevat Kadonnutta aikaa etsimässä -romaanin neljännen osa alusta loppuun kolmen päivän aikana. Lukumaratonia voi tulla seuraamaan vapaasti haluamaansa aikaan Tuulentuvan pihaan 10.-12.7. klo 12-18.


Poikkitaiteellinen ohjelmisto koostuu niin luennoista, teatteriesityksistä, musiikista kuin elokuvaillastakin. Ainutlaatuinen ja rakastettu kulttuuritapahtuma keräsi viime vuonna kävijäennätyksensä. Myös tämän vuoden lipunmyynti on alkanut poikkeuksellisen vilkkaana.  


“Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikko on tapahtuma, joka olemassaolollaan juhlii kulttuuria, taidetta ja yhdessäoloa. Se on vastaliike nopeudelle, reaktiivisuudelle ja voittojen maksimoinnille”, toteaa Mikkelsson.


“Tapahtuma kutsuu niin kustavilaiset kuin kesämökkiläiset, ensikertalaiset ja Kilpi-konkarit yhteen kulttuurin äärelle. Kilven väkevät sanat kaikuvat kesäpäivissä tuttuun tapaan, mutta luvassa on myös uutta”, Mikkelsson lupaa.


Saari ajan rajalla nähdään Kustavissa 10.7. ja 11.7. Liput ovat nyt myynnissä tapahtuman verkkokaupassa. Kadonnutta aikaa etsimässä 2017-2022, osa 4 on katsojilleen ilmainen.


Ei viestejä
(*) Vaaditut kentät


Yhteistyössä Yhteys

info@vkkustavissa.fi
041 7120388