AJANKOHTAISTA

Keskiviikko, Marraskuu 11, 2020, 09:24 | Ei kommentteja »

Kustavin pimeintä syysaikaa elävöittävä Mörk Ö -tapahtuma tuo jälleen valoa, eloa ja iloa saaristoon 11.–14.11.2020. Tapahtuma järjestetään nyt viidennen kerran. Tuotannosta vastaavat Kustavin kunta sekä Kustavin kirjallisuusyhdistys ry.


Torstai, Lokakuu 8, 2020, 13:32 | Ei kommentteja »

Kirjallisuusviikko järjestetään ensi kesänä 14.-18.7.2021 Kustavissa. Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikko on monitaiteellinen kirjallisuustapahtuma, joka järjestetään jo 23. kertaa kirjailija Volter Kilven kunniaksi. Kirjallisuusviikon taiteellisena johtajana toimii teatteriohjaaja ja näytelmäkirjailija Anni Mikkelsson. 


“Sain idean teemaan, kun eräs pitkän linjan Kilpi-viikkojen kävijä halusi keskustella kanssani Kilven suhteesta pyhään. Itselleni koko Kustavin ympäristö kutsuu pyhään muun muassa luonnon kautta. Monelle suomalaiselle luonto näyttäytyy pyhänä. Saisiko luonnon pyhittäminen meidät suojelemaan koko biosfääriämme?”, Mikkelsson kysyy. 


Teemaa lähestytään tuttuun tapaan taiteen ja tieteen keinoin. Kirjallisuusviikolla tullaan näkemään monipuolinen kattaus ilmaisia yleisöluentoja aiheen ympäriltä sekä lukuisia esittävän taiteen teoksia. 


“Ohjelmistossa pengotaan pyhän juuria ja mietitään, mikä meille tässä ajassa on pyhää. Taiteilijat ja taiteen tutkijat pohtivat myös taiteen ja pyhän ikiaikaista suhdetta. Ja tietysti Kilven sana kutsuu meitä ylentämään sydämiämme”, Mikkelsson maalailee. 


Kirjallisuusviikko jatkaa uudistumistaan. Vuonna 2021 kirjallisuusviikolla kokoonnutaan festivaaliklubille, jossa esiintyvät nuoren sukupolven muusikot. Kaikissa uudistuksissa sekä muissa järjestelyissä huomioidaan koronapandemian aiheuttamat mahdolliset rajoitukset. 


“Viime kesän Volter Kilpi verkossa -etätapahtuman verkkosisältö sai hyvän vastaanoton. Myös ensi kesänä julkaisemme ohjelmistoa verkossa, jotta kirjallisuusviikosta pääsevät nauttimaan kaikki halukkaat. Seuraamme pandemiatilannetta tarkasti, ja otamme ensi kesän suunnittelussa huomioon mahdolliset turvatoimet. Järjestämme jo nyt suuren osan esityksistä ulkona, minkä lisäksi pyrimme myös striimaamaan luentoja”, kertoo kirjallisuusviikon tuottaja Iris Ahtola.


Kirjallisuusviikon ohjelmisto julkaistaan maaliskuussa 2021, jolloin myös liput kirjallisuusviikolle tulevat myyntiin. 


Maanantai, Syyskuu 21, 2020, 14:03 | Ei kommentteja »

Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikko 2021 lähestyy - on aika julkaista teema ja päivämäärät!


Maanantai, Elokuu 3, 2020, 13:55 | Ei kommentteja »

Etätapahtuma keräsi katsojia ja kokijoita ympäri Suomen.


Lauantai, Heinäkuu 18, 2020, 12:53 | Ei kommentteja »

Saimme romaania arvioivan ja lukijakokemusta perkaavan tekstin 12-vuotiaalta Kilven romaanin lukijalta! Tästä voit lukea, millainen lukukokemus Alastalon salissa oli 7. luokkalaisen näkökulmasta.

 


Keskiviikko, Heinäkuu 15, 2020, 11:23 | Ei kommentteja »

Lue taiteellisen johtajan Anni Mikkelssonin avajaispuhe vuoden 2020 etätapahtumalle täällä! 

 

Kuvaaja Jussi Virkkumaa


Keskiviikko, Heinäkuu 15, 2020, 11:23 | Ei kommentteja »

Volter Kilpi verkossa -etätapahtuma alkaa 15.7.2020! 


Maanantai, Heinäkuu 13, 2020, 08:57 | Ei kommentteja »

Volter Kilpi verkossa -etätapahtumaa vietetään ensi viikolla 15.-19.7.2020. Virtuaalista ohjelmaa julkaistaan tapahtumapäivinä joka päivä sivuilla vkkustavissa.fi sekä täällä Facebookissa että Instagramissa. Ohjelma sisältää videoita, podcastin, kuunnelmia ja taltiointeja. Kaikki sisältö on etukäteen taltioitua tai toteutettua.

Etätapahtuman sisältö on nähtävissä ja kuunneltavissa vähintään heinäkuun loppuun saakka. Aikataulusta näet, minä päivinä julkaisemme mitäkin sisältöä. Vastaanottimien äärelle ei siis tarvitse kiirehtiä - me haluamme, että sinä voit osallistua oman aikataulusi mukaan, milloin haluat, missä haluat.

Ja nyt, hyvät kirjallisuusviikon kävijät, aikataulu etätapahtumalle, olkaa hyvät!

🌱 KESKIVIIKKO 15.7.

Taiteellisen johtajan Anni Mikkelssonin avajaispuhe

Ella Mettänen: Merimiehen leski -monologi

Annin salonki. Tuleville polville - muutos, aika ja utopiat. Mitä vuositeema tarkoittaa todella? Keskustelijoina Anni Mikkelsson, filosofi Elisa Aaltola, tutkija Kirsi Sonck-Rautio ja näyttelijä Geoffrey Erista.

☀️ TORSTAI 16.7.

Emmyn ja Sasin Feministinen kirjakerho: Ilonpilaajat -podcast
(Keskustelijoina näytelmäkirjailija E. L. Karhu sekä kirjailija Saara Turunen)

Nälkäteatterin kuunnelmia: Albatrossin tarina, Vissi humaus ja hengen ylistys, Jäällävaeltaja, Kaaskerin Lundström

🌻 PERJANTAI 17.7.

Videoluento, luennoimassa Mikko Dufva: Megatrendit, utopiat ja niiden tarve (Tietokirja.fi -luento, luennon tuottaja Suomen tietokirjailijat ry)

🌸 Lisäksi perjantaina luvassa yllätyssisältöä! 🌸

✨ LAUANTAI 18.7.

Videoluento, luennoimassa Laura Kokko: Tavoitteena Volter Kilpi - ajatuksia elämäkertaa kirjoittaessa (luennon tuottajana Volter Kilven seura ja Kustavin kirjallisuusyhdistys)

Videotaltiointi Nälkäteatterin legendaarisesta esityksestä Albatrossin tarina

🌊 SUNNUNTAI 19.7.

Livelähetys Kustavin seurakunnan jumalanpalveluksesta Runon matkassa Kustavista

Lisäksi viemme viestejä tuleville polville Kustavin uudelle luonto- ja kulttuuripolulle. Viestejä on kerätty vuositeeman hengessä viime syksystä alkaen Kustavissa ja Turussa. Viesteissä pohditaan, mitä tulevien polvien halutaan muistavan sekä jaetaan tarinoita ja muistoja saaristosta. Polulle pääset kätevästi Kustavin kunnanviraston (Keskustie 7) pihalta. Kartta löytyy sähköisesti, tai vaihtoehtoisesti voit lainata myös paperisen kartan esimerkiksi matkailuneuvonnasta (Kivimaantie 8).


Tiistai, Kesäkuu 9, 2020, 09:19 | Ei kommentteja »

Koronaviruspandemian vuoksi perutun Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikon 2020 tilalla järjestetään virtuaalinen Volter Kilpi verkossa -etätapahtuma 15.-19.7.2020. Etätapahtuma kutsuu vanhat ja uudet Kilven ystävät pohtimaan maailmaa, jonka jätämme tuleville sukupolville.


“Kokosimme perutun tapahtuman ohjelmistoa mukaillen laadukkaan Kilpi-kattauksen, josta voi nautiskella vaikka riippumatossa löhöten tai uusia perunoita kuoriessa. Etätapahtuma pitää Kilven henkeä yllä myös poikkeusoloissa”, kertoo tapahtuman taiteellinen johtaja Anni Mikkelsson.


Torstai, Toukokuu 7, 2020, 08:46 | Ei kommentteja »

Kustavin kirjallisuusyhdistyksen hallitus on kokouksessaan 28.4.2020 päättänyt perua Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikon kesältä 2020 koronavirusepidemian takia. Päätös pohjautuu Valtioneuvoston suositukseen perua yli 500 henkilön yleisötapahtumat 31.7.2020 asti. Kirjallisuusyhdistys haluaa kunnioittaa suosituksen henkeä, eikä katso tapahtuman järjestämistä siten mahdolliseksi. Perinteikäs tapahtuma oli tarkoitus järjestää tänä vuonna 15.-19.7. Kustavissa.

Lipun jo ostaneisiin asiakkaisiin ollaan yhteydessä. Maksetut lippurahat voi lahjoittaa tukemaan Kustavin kirjallisuusyhdistyksen toimintaa tai pyytää takaisin maksettaviksi.

“Epidemia on osunut raskaasti kaikkiin kulttuurialan toimijoihin. Oli surullista perua monien pienituloisten esiintyjien keikat, mutta se oli tässä tilanteessa ainoa mahdollisuus. Toivotan jaksamista kaikille tässä vaikeassa tilanteessa”, toteaa tapahtuman taiteellinen johtaja Anni Mikkelsson.

Kirjallisuusviikon henki ei kuitenkaan katoa tulevalta kesältä kokonaan. Peruuntuneen tapahtuman tilalla järjestetään Volter Kilpi verkossa -etätapahtuma, josta voi nauttia ympäri Suomen. Volter Kilpi verkossa -etätapahtuma soveltaa peruutetun tapahtuman Tuleville polville -teemaa. Luvassa on luento-ohjelmistoa sekä taiteellista sisältöä.

“Olen kuullut, että moni on tarttunut Alastalon saliin ja muihin kirjallisuuden merkkiteoksiin näinä poikkeuksellisina aikoina. Volter Kilpi verkossa -tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden mietostella klassikoista heränneitä ajatuksia yhdessä. Virtuaalisesta ohjelmistosta voi nauttia vaikkapa mökillä riippumatossa lojuessa tai puistossa aurinkoa ottaessa”, maalailee Mikkelsson.

Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikko haluaa olla levittämässä inhimillisyyden ja sivistyksen viestiä myös poikkeusoloissa. Taiteellinen johtaja Anni Mikkelsson muistuttaa kulttuurin voimasta koronan jälkeistä yhteiskuntaa rakentaessa.

“Toivon, että epidemia saa meidät pohtimaan Kilven hengessä yhä enemmän sitä, minkälaisen maailman me jätämme tuleville polville. Kulttuuri ja kirjallisuus auttavat meitä uudistamaan ajatteluamme ja suuntaamaan kohti tulevaa!”, Mikkelsson sanoo.

Tarkempia tietoja Volter Kilpi verkossa -etätapahtumasta julkaistaan toukokuun lopussa. Pyydämme yleisöltä kärsivällisyyttä lippupalausten suhteen. Toivomme yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostitse info@vkkustavissa.fi.Yhteistyössä Yhteys

info@vkkustavissa.fi
arkisin 10-14 p. 041 752 8179