JÄRJESTÄJÄ

Yhdistys

Kirjailija Volter Kilvelle omistettu kirjallisuusviikko järjestettiin Kustavissa ensimmäistä kertaa vuonna 1999. Kustavin kirjallisuusyhdistys ry on perustettu vuonna 2000 huolehtimaan kirjallisuusviikon järjestelyistä. 

Visio
Kustavin kirjallisuusyhdistys ry:n vision mukaan Kustavi on valtakunnallisesti tunnettu kirjallisuuskunta. Kirjallisuus, erityisesti Volter Kilpi tuotantoineen, on osa kustavilaisuutta ja samalla kunnan taloudellinen menestystekijä, jonka kehittämiseen kustavilaiset yhteisöt ja yritykset samoin kuin monet kunnan ulkopuolella toimivat yhteistyökumppanit ovat sitoutuneet.

Tavoitteet
Yhdistys järjestää vuosittain kirjallisuustapahtuman, joka
  • kokoaa kirjallisuuden ystäviä kesäiseen Kustaviin 
  • on tunnettu korkeatasoisesta ohjelmasta ja ainutlaatuisesta tunnelmasta 
  • on ankkuroitunut alueelle ja vahvistaa paikallista ja alueellista kulttuuri-identiteettiä 
  • toimii paikallisena ja alueellisena kehitystekijänä erityisesti matkailuelinkeinoa vahvistaen

Lisäksi yhdistys kehittää Kustavin profiilia siten, että kirjallisuusviikon ohella kirjallisuus ja kulttuuri ovat muutenkin kunnan vahvuuksia sekä sisällöllisesti, taloudellisesti, että imagollisesti.
HALLITUS 2019
Jarmo Mäntynen (pj) 
Anja Laaksonen (rahast. hoit.)
Hilkka Oksama-Valtonen (vpj)
Kirsi Keravuori 
Sirkka Vuorio 
Heljä Kajander 
Anna Leimola-Blomqvist Kaisa Kukkola  
Mervi Autio  
Marja Santalahti 
Essi Takkinen 
Vesa Haapalehto 

Taiteellinen johtaja

Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikon taiteellinen johtaja kaudella 2019-2020 on käsikirjoittaja-ohjaaja Anni Mikkelsson. Mikkelsson on Naantalin Rymättylän Röölästä lähtöisin olevan Meriteatterin perustaja ja taiteellinen johtaja. Vuonna 2013 perustetun Meriteatterin lisäksi Mikkelsson on käsikirjoittanut ja ohjannut vapaalla teatterikentällä. Syksyllä 2017 Mikkelsson aloitti kolmivuotiskautensa Ylioppilasteatterin taiteellisena vastaavana.


Anni Mikkelsson
Kuva: Jussi Virkkumaa


Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikkoa tukemassa
Kaksikielinen Kustavi -hanketta tukemassa ja ruotsinkielistä ohjelmaa mahdollistamassa 2019-2021© Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikko - Kaikki oikeudet pidätetään

Kotisivut: Sivustamo Oy